Laimingi vaikai su sveikais dantimis

Laimingi vaikai su sveikais dantimis
sveiki dantys

2015 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Trys priežastys, kodėl naudoti tarpdančių siūlą vaikams



Valyti dantis du kart dienoje daugeliui mūsų savaime suprantamas dalykas. Tačiau ar valote tarpdančių siūlu savo dantis kasdien? Ar išvalote tarpdančius vaikams?
Jei sąžiningai valote du kartus per dieną, dar negalite būti ramus, kad padarėte viską, kad jūsų dantys būtų sveiki.  Vien valymo dantų šepetėliu nepakanka. Valant šepetėliu yra nuvaloma apie 60% danties paviršiaus, o vietos, kur dantys liečiasi vienas su kitu bei danties sritys dantenų vagelėje lieka nepaliestos dantų šepetėlio.
Būtent šias vietas pasiekti gali dantų siūlas. Išvalyti tarpdančius rekomenduojama  prieš valant dantis šepetėliu, tokiu būdu dantų pastai bus lengviau patekti į švarius tarpdančius ir bus daugiau fluoro iš dantų pastos.
Dantų valymą  šepetėliu ir tarpdančių siūlu galima palyginti su dažytojo darbu voleliu ir teptuku. Juk kambario kampų  su voleliu kokybiškai nenudažysi.
Tarpdančių siūlas saugo  tarpdančis  nuo ėduonies ir padeda išvengti dantenų uždegimų.
Daugiausia apnašų susikaupia  ten, kur dantis susiliečia su dantenomis, dantenų vagelėje. Šių apnašų su dantų šepetėliu išvalyti dažniausiai neįmanoma, laikui bėgant jos kalcifikuojasi ir tampa dantų akmenimis. Dantų akmenys sudaro puikias sąlygas užsilikti bakterijoms dantenų vagelėje, todėl vystosi dantenų uždegimas, gingivitas. Dantų akmenis gali pašalinti  tik odontologijos kabinete burnos higienistas ar gydytojas odontologas.
Todėl svarbu vaikams valyti dantus kartą per dieną su tarpdančių siūlu., kad apsaugotute nuo tarpdančių ėduonies, dantų akmenų, dantenų uždegimo.
Pradėti valyti tarpdančių siūlu savo vaikams reikėtų maždaug nuo 2 metų. Patys vaikai gali pradėti valyti tarpdančių siūlu nuo 10 metų, iki to laiko jiems valyti turėtų padėti tėvai.

Atminkite, suformuoti teisingi burnos priežiūros įgūdžiai yra neįkainojama dovana vaikui visam gyvenimui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą