Laimingi vaikai su sveikais dantimis

Laimingi vaikai su sveikais dantimis
sveiki dantys

2015 m. gruodžio 19 d., šeštadienis

Ateityje nebebus tiek daug dantų gręžimo odontologijoje


foto:glamourz.com


Naujo  Australijos mokslininkų atlikto 7 metų tyrimo metu buvo atrasta, kad dantų ėduonis gali būti sustabdytas ir išgydytas be mums įprasto gręžimo. Nuo 30 iki 50 procentų atvejų taikant prevencines priemones galima išvengti įprastinio dantų gydymo.

Sidnėjaus universiteto profesorius Wendell Evans ir jo komanda tyrinėdami pacientus sudarė Dantų Ėduonies valdymo programą, kurią sudaro tokie punktai:

1.     Pradinio ėduonies paviršiams taikomos profesionalios fluoro lako aplikacijos odontologijos kabinete
2.     Didelis dėmesys paciento dantų valymui namuose
3.     Saldžių užkandžių bei gėrimų atsisakymas tarp valgių
4.     Reguliarus paciento stebėjimas


Ėduonies valdymo programa buvo taikoma bendrosios odontologijos  praktikos klinikose Naujajame Pietų Velse bei Kanberos regione. Po septynerių metų tyrimų paskelbti rezultatai rodo, kad dantų ėduonies rizika tarp dalyvavusių Ėduonies valdymo programoje pacientų žymiai sumažėjo ir  plombavimo poreikis buvo sumažintas 30-50% lyginant su kontroline grupe.

Pasak profesoriaus Evanso, sumažėjusi ėduonies rizika bei plombavimo būtinybė  labai patiko pacientams, vis dėl to bendradarbiavimas tarp paciento ir odontologo yra labai svarbus, taikant šį gydymo metodą.



Parengta pagal University of Sydney. "'No-drill' dentistry stops tooth decay." ScienceDaily. ScienceDaily, 6 December 2015. <www.sciencedaily.com/releases/2015/12/151206164802.htm>





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą