Laimingi vaikai su sveikais dantimis

Laimingi vaikai su sveikais dantimis
sveiki dantys

2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Kodėl šiandien kalbama tik apie implantus, dantų balinimą ir estetinį plombavimą?




Nūdieną aktualiausios temos odontologijoje tapo implantavimas, dantų balinimas ir estetinis plombavimas. Graži šypsena tapo madinga. Sėkmė  asmeniniame ir profesiniame gyvenime, atrodo, pastatyta ant gražios šypsenos kortos. O kaip manote jūs? Kas svarbiau,  sveika ar graži šypsena?

Turbūt viena nuo kito neatsiejama ir taip tamriai susiraizgę , kad kartais tampa taip ir neaišku, kas atsiranda pirma- sveika ar graži šypsena.

Kai pasakau žmonėms, kad jų dantys gali būti sveiki ir genda ne dėl to, kad jie privalo gesti, o todėl, kad jie prastai juos prižiūti, dažnai lieku nesuprasta. Kai mano trylikametis sūnus šiemet prieš mokyklą nuėjo pas odontologą spaudo ant sveikatos pažymos ir gydytoja pamatė visus sveikus dantis, net nusistebėjo, kad dar ir taip gali būti. Dantis taisyti tapo taip pat įprasta kaip pasikeisti automobilio padangas keičiantis sezonams. Tik kažkodėl prašyti visos Lietuvos susimesti pinigų dabar taip visų linksniuojamiems BMW automobiliams drąsuolių dar neatsirado, o implantų prašančių jau atsiranda.

Tad kaip išraizgyti tą mazgą, ar gydyti visus nemokamai, o gal suteikti žmonėms informaciją, kad jie patys atsakingi už savo dantų sveikatą, kad jie patys gali labai daug padaryti, kad jų ir jų vaikų dantys būtų sveiki.


Aš džiaugiuosi, kad šiandien mūsų odontologai žengia koja kojon su pasaulinėm tendencijom, ir esant reikalui, mes kiekvienas galim gauti pasaulinius standartus atitinkantį gydymą, bet kiek mes norime būti atsakingi už savo dantų sveikatą patys? Ar pasiruošę prisiimti atsakomybę už savo vaikų dantis ir už savo pačių sveikatą? Ar ne per didelė našta, gal patogiau tą atsakomybę užkrauti kitiems?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą