Laimingi vaikai su sveikais dantimis

Laimingi vaikai su sveikais dantimis
sveiki dantys

2015 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

Kaip teisingai valyti dantis




Yra keturios priežastys, kodėl verta kasdien rūpintis dantimis.


  1. Teisingai valydami dantis, mes apsaugome juos nuo dantų ėduonies. Dantų ėduonis yra infekcinė liga, kurią sukelia bakterijos, esančios burnoje. Kaskart išvalydami dantis su pasta ir šepetėliu, mes pašaliname bioplėvelę nuo dantų paviršiaus, todėl sumažėja galimybė bakterijoms įsitvirtinti burnoje.
  2. Teisingas dantų valymas apsaugo nuo dantenų uždegimo. Dantenų uždegimą sukelia taip pat bakterijos, tačiau kitos rūšies nei dantų ėduonį. Negydomas dantenų uždegimas gali išsivystyti į apydančio audinių uždegimą ir baigtis danties netekimu. 
  3. Teisingai valydami dantis mes ne tik išsaugome sveikus dantis, bet ir prisidedame prie bendros sveikatos išsaugojimo. Naujausi tyrimai rodo, kad dantų ir dantenų ligas sukeliančios bakterijos  taip pat atsakingos ir už aterosklerozės, diabeto ar Alzheimerio išsivystymą.
  4. Teisingai prižiūrėdami dantis mes ne tik laimime sveiką burną, bet ir sutaupome pinigus, kuriuos išleistume dantims gydyti. Mokslininkai apskaičiavo, kad profilaktinės priemonės dantims prižiūrėti kainuoja 50 kartų mažiau nei dantų gydymas. Taigi tinkama burnos higiena yra puiki investicija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą