Laimingi vaikai su sveikais dantimis

Laimingi vaikai su sveikais dantimis
sveiki dantys

2015 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Trys dantų problemos, su kuriomis susiduria nėščiosios



Apie nėštumą sklando daug mitų, vienas iš jų, kad moteris su kiekvienu nėštumu po vieną dantį praranda. Teko tokį girdėti? Bet turbūt nė vienai neteko atsisveikinti su dantim dėl nėštumo. Dar vienas mitas sugriautas.

 Nėštumas dėl pakitusių hormonų turi įtakos burnos sveikatai, tačiau tinkamai reaguojant į organizmo pokyčius galima išlaikyti burnos ertmę sveiką.

Dažniausia problema, su kuria susiduria nėštukės, yra nėščiųjų gingivitas - dantenų uždegimas. Dėl padidėjusio progestero kiekio kraujyje suaktyvėja bakterijų, kurios sukelia gingivitą, dauginimasis. Nuo antro nėštumo mėnesio dantenos gali parausti, jaustis patinimas ir netgi kraujuoti valantis. Šiuo periodu ypatingai svarbu valyti tarpdančius su tarpdančių siūlu ir skalauti uždegimą mažinančiomis arbatėlėmis ar nėščiosioms tinkamu naudoti skalavimo skysčiu.



Kita problema, aktuali nėštukėms, yra emalio erozijos dėl rytinio vėmimo. Niekada nevalykite dantų iš kart po vėmimo, tik praskalaukite vandeniu. Rūgšti terpė burnoje minkština emalį ir su šepetėliu iš kart valant susidaro erozijos, ko pasekoje atsiranda dantų jautrumas. Su šepetėliu išvalykite dantis praėjus bent pusvalandžiui po vėmimo.


Kai kurios moterims nėštumo metu sumažėja seilių sekrecija, todėl “džiūna” burna. Jei taip atsitinka, reikia dažniau gerti vandens, kad nuplauti bakterijas burnoje ir sumažinti  bakterijų dauginimąsi.
Paprastai šią funkciją mūsų burnoje atlieka seilės.

Kad sumažinti iškilusias burnos problemas, nepamirškite reguliariai valyti dantų ir tarpdančių bei apsilankyti pas specialistus profilaktiniam patikrinimui.

Žinodamos pavojus ir juos įveikdamos, pasieksite, kad jūsų dantys išliktų sveiki nėštumo metu bei gimus kūdikiui.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą