Laimingi vaikai su sveikais dantimis

Laimingi vaikai su sveikais dantimis
sveiki dantys

2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Kava - priešas ar draugas jūsų dantims?



Puodelis pusrytinės kavos namuose, automobilyje ar su kolegomis darbe daugeliui neatskiriamas rytinis ritualas, o ir dar keli puodeliai kavos per dieną  mus tikrai pradžiugina. Visi žinome, kad kava mažina dantų baltumą, bet kokią dar įtaką dantims turi kava?

Kava padidina tamsių dėmių ant dantų kiekį. Kadangi dantų emalis yra porėta medžiaga, tai visi tamsių pigmentų turintys maisto produktai ar gėrimai įsigeria į emalį ir taip atsiranda tamsios dėmelės, kurias gali pašalinti tik jūsų odontologas ar burnos higienistas.

Kava gali sukelti emalio eroziją, nes ji yra rūgšti. Nuo šio efekto galima apsisaugoti praskalavus burną vandeniu. Prisiminkite, kaip Italijoje patiekiama espresso kava. Visada su vandeniu!

Kava gali būti blogo burnos kvapo priežastis. Kavoje esantis kofeinas išdžiovina burną, todėl blogosios bakterijos pradeda greičiau daugintis. To išvengti galima pakramčius becukrės kramtomos gumos.

Tačiau yra ir viena priežastis, kuri mums leidžia mėgautis kava. Moksliniai tyrimai rodo, kad kofeinas mažina dantų bakterinių apnašų kaupimąsi, tačiau jei geriate kavą su pienu ar cukrimi, ši taisyklė negalioja. Tegul kita jūsų kava būna juoda ir su stikline vandens. Į sveikus dantis!


Beje, nepamirškite, kad dantis galima valyti su šepetėliu praėjus valandai nuo kavos išgėrimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą